torsdag 20 mars 2008

Jing - "Camtasia light"

Techsmith som ligger bakom Camtasia Studio ligger även bakom ett mycket trevligt verktyg som heter Jing. Kolla in länken här för att lära dig mer om vad detta verktyg kan hjälpa dig med!

Jing laddar du ner gratis och installerar enligt anvisningarna på din dator. Därefter har du möjligheter att göra skärmdumpar och spela in video med ljud av sådant som sker på din skärm. Det går även att rita pilar och skriva text.

På det stora hela känns Jing som en light-version av Camtasia. Det finns inte lika stora möjligheter, men det går rasande fort att producera och publicera, vilket kan vara nog så trevligt!

Till Jing's fördel kan jag meddela att du genast kan visa upp vad du har producerat eftersom du får ett begränsat (både i tid och storlek tror jag) utrymme hos
Screencast. Detta funkar även om du skaffar ett konto hos Flickr. Har du möjlighet att publicera saker på ett eget webbhotell eller server kan du göra detta via FTP.

Det som händer är att ditt material publiceras dit du vill och sedan skapas en länk till denna fil eller en kod som gör att du kan bädda in (embed) filen på din blogg/hemsida.


Suveränt om du frågar mig!

Inga kommentarer:

 
Creative Commons License
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell 2.5 Sverige Licens.